Има допуснати пропуски по прясно ремонтирания участък на АМ Тракия преди

...
Има допуснати пропуски по прясно ремонтирания участък на АМ Тракия преди
Коментари Харесай

В ремонта на "Тракийско море" има пропуски

Има позволени пропуски по прясно ремонтирания участък на Автомагистрала " Тракия " преди Чирпан, заяви bTV. Проверка на Института за пътна сигурност открива липса на канавки за отводняване на огромна част от трасето. Това, съгласно специалистите, основава риск от аквапланинг при изобилен дъжд. Има и заплаха от компрометиране на положения асфалт, защото водата няма накъде да се изтича. В момента, заради неналичието на канавки, водата се излива напряко в тревата край мантинелите. Иначе положението на пътя с положения нов асфалт е положително.

От института ще сезират изпълнителя на обекта и Агенция " Пътна инфраструктура " за пропуските.

Състоянието на сектора на Автомагистрала " Тракия " сред Белозем и Стара Загора е в отчайващо положение и този откъслек е прочут и като  " Тракийско море " в шофьорския диалект. Затова и се стигна до незабавен ремонт, предоставен на държавното дружество " Автомагистрали ".

Установените нередности са по 12-километровият участък между 156-и км, след пътен възел " Белозем "  и 168-и км, преди пътен възел " Оризово " (в посока Бургас), който бе приключен преди дни. От през днешния ден тази права е пусната за придвижване, в двете посоки, а е затворена лентата в посока София. Идеята е ремонтът да се реализира до Стара Загора на сходни стадии.

Междувременно от Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че ремонтът на тръбата за София на тунел " Витиня "  на Автомагистрала “Хемус ” върви към своя край. Очаква се той да завърши след Нова година и придвижването на автомобилния трафик да бъде възобновено. Съоръжението ще дава отговор на всички европейски условия за сигурност. Ремонтът там върви от 2018 година и постоянно се образуват тапи в почивните дни и по празниците. Укрепени са скалният масив и тунелните облицовки, положена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Сега се инсталират армировъчни мрежи. В началото на декември ще стартира построяването на инженерната инфраструктура - осветителна система с адапционно осветяване в двата края на тунелната тръба и водещо осветяване. В момента на тунела работят сред 60 и 80 души на смени. Използват се и 29 профилирани машини.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР